Wydarzenie odbędzie się 13 marca 2020 roku w godzinach 17.00-22.00.

W tym roku gospodarzem wydarzenia będzie Wydział Inżynierii Materiałowej i Ceramiki Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie, dlatego wszystkie atrakcje będą miały miejsce w budynku B-8 (wejście przez B-6).

Ramowy plan:
16:00 – rozpoczęcie rejestracji; wręczenie identyfikatorów
17:00 – rozpoczęcie wydarzenia, przywitanie oraz wykład dla dzieci w auli 0-10A
17:40 – podział dzieci na grupy zgodne z grupami wiekowymi oraz rozpoczęcie zawodów
18:00  – wykład dla chętnych Rodziców/Opiekunów
21:10 – zakończenie Mistrzostw/ wręczenie nagród zwycięzcom oraz drobnych upominków uczestnikom
21:30-22:00 – zakończenie wydarzenia oraz odbiór dzieci

Rejestrację rozpoczynamy już od godziny 16:00. Będzie się ona odbywała w szatni na czterech stanowiskach. Dzieci oddając rzeczy otrzymają identyfikatory, na których widnieje jeden z symboli określających daną grupę. Następnie Dzieci zajmują miejsca w auli 0-10A oznaczone zgodnie z ich identyfikatorem. Opiekunów zapraszamy na kawę (od godz. 17:00) oraz wykład otwarty do auli. Dzieci uczestniczą w warsztatach bez Opiekunów 🙂

Każda Drużyna oprócz opasek otrzyma specjalną kartę, na której będzie zbierała punkty za aktywność na poszczególnych stanowiskach w postaci pieczątek. Drużyny z największą ilością punktów otrzymają tytuł Mistrza Piątkowego Wieczoru Nauk Ścisłych. Ponadto każdy Uczestnik otrzyma dyplom i upominek od Organizatorów.

W związku z czasem trwania wydarzenia, prosimy o zaopatrzenie dzieci w produkty spożywcze (kanapki, batony energetyczne, owoce etc.). Ze strony organizatorów dla dzieci dostępna będzie woda mineralna. Jednocześnie bardzo prosimy, aby każde dziecko miało przy sobie długopis.

Zaznaczamy również, iż biorąc udział w wydarzeniu, godzą się Państwo na udostępnienie wizerunku Państwa Dzieci.

Będzie istniała możliwość zaparkowania prywatnych samochodów na terenie Kampusu AGH. Wjazd i wyjazd będą możliwe wyłącznie przez bramę główna AGH przy ul. Reymonta 7, na hasło „Piątkowy Wieczór Nauk Ścisłych”.